SILA KLIK SINI JUGA

FoLLow3rS

Iklan

Pertandingan Memasak 2015 SK Lahad Datu III

Sabtu, 27 April 2013

Pengawetan makanan Jeruk dan Dadih serta Pengendalian bahan buangan (2013)

Aktiviti ini selamat dilaksanakan pada Jumaat 26 April 2013.

Masa 6.45-7.45am (1 jam)


Murid diberikan dadih dan soalan rawak kaedah yang digunakan bagi pengawetan makanan (dadih) itu?

Seterusnya ialah aktiviti eksperimen penjerukan.

Setiap kumpulan dikehendaki menghantar laporan daripada hasil yang diperolehi selepas seminggu penyediaan jeruk mengikut kumpulan masing-masing.

Alhamdulillah.

Perkongsian gambar













Terima kasih kepada semua yang memberi kerjasama


dalam pada itu, penyampaian hadiah turut diberikan kepada Nur Aliya Syauqinah sebagai tanda penghargaan kerana mendapat A @ markah tertinggi dalam subjek sains kelas ini.


Berbaju biru Nur Aliya dan berbaju hijau ialah Ketua Kelas Nur Kumaiyuni




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Sini

Related Posts with Thumbnails
jssdk'));